Kdy byl objeven allosaurus?

Obsah:

Kdy byl objeven allosaurus?
Kdy byl objeven allosaurus?
Anonim

Allosaurus jimmadseni byl poprvé objeven Georgem Engelmannem z University of Nebraska, Omaha dne 15. července 1990 během kontrahované paleontologické inventarizace národního památníku Morrison Formation of Dinosaur.

Kde byl objeven Allosaurus?

Allosaurus, (rod Allosaurus), zahrnuje Antrodema, velké masožravé dinosaury, kteří žili před 150 miliony až 144 miliony let během pozdní jury; jsou nejlépe známé z fosilií nalezených v západních Spojených státech, zejména z lomu Cleveland-Lloyd v Utahu a lomu Garden Park v…

Byl v roce 2020 objeven dinosaurus?

Výzkumníci v Austrálii potvrdili objev největšího australského druhu dinosaurů, jaký byl kdy nalezen. Australotitan cooperensis byl asi 80 až 100 stop dlouhý a 16 až 21 stop vysoký v boku.

Kdy byl Big Al objeven?

„Big Al“, další exemplář patřící k novému druhu, byl objeven ve Wyomingu na půdě úřadu United States Bureau of Land Management (BLM) v 1991 a je umístěn v sbírky Muzea Skalistých hor v Bozeman, Montana.

Jaký dinosaurus má 80 zubů?

Allosaurus jimmadseni byl dvounohý masožravec s dlouhými předními končetinami a ostrými, zakřivenými drápy, které se pravděpodobně používaly k uchopení kořisti. Stejně jako ostatní allosauroidní dinosauři měl Allosaurus jimmadseni velkou hlavu plnou 80 ostrých zubů. To bylo také nejvícobyčejný masožravec ve svém ekosystému.

Doporučuje: