Kdo napsal bhavartha dipika?

Obsah:

Kdo napsal bhavartha dipika?
Kdo napsal bhavartha dipika?
Anonim

Sant Dnyaneshwar je indický básník a světec, který žil ve 13. století tradice Nath Vaishnava. Měl kratší životnost, pouhých 21 let, a je autorem knihy Dnyaneshwari, známé také jako Bhavartha Deepika a Amrutanubhav.

Kdo napsal epos Bhavartha dipika?

Dnyaneshwari (maráthština: ज्ञानेश्वरी) (IAST: Jñānēśvarī), také označovaný jako Dnesvari, Jnaneshwari nebo Bhavartha Depepika, napsaný v Marathovi na theaneepika a komentář k Marathovi Dehithaat v roce 1290 CE.

Kdy dnyaneshwar napsal Dnyaneshwari?

AD 1290, v Newase bylo napsáno Dnyaneshwari (Bhavarthdipika). Dnyaneshwar má 18 kapitol. Saint Dyaneshwar napsal Dnyaneshwari v Nevase vedle tyče, která tam stále je.

Proč se Sant Dnyaneshwar zamkl ve své chatrči?

Důvod, proč se Sant Dnyaneshwar zamkl ve své chatrči:

Lidé z vesnic se k němu chovali velmi špatně a také ho zneužívali. Nikdo se tam nezajímal a nechoval se k němu jako ke světci. Tyto incidenty ho hluboce ranily a cítil se kvůli tomu tak špatně, že se zamkl ve své chatrči a snažil se na ten incident zapomenout.

Jak starý je Dnyaneshwari?

Dnyaneshwari bylo napsáno svatým Dnyaneshwarem ve 13. století a mezi sekcí varkari zaujímá čestné místo. Je to komentář k Bhagawad Gítě a je považována za posvátnou knihu.

Doporučuje: