Odkud se vzala mancala?

Obsah:

Odkud se vzala mancala?
Odkud se vzala mancala?
Anonim

Mancala je hra se starověkým dědictvím z Eritrey a Etiopie, která sahá až do 6. a 7. století a dodnes se těší velké oblibě. Termín mancala je odvozen z arabského slova „Naqala“, což znamená „pohybovat se“.

Kdy a kde mancala vznikla?

Existují archeologické a historické důkazy, které datují Mancalu do roku 700 našeho letopočtu ve východní Africe. Starověké desky Mancala byly nalezeny v osadách Aksumite v Matara, Eritrea a Yeha, Etiopie. Nejstarší desky Mancala však byly nalezeny v An Ghazal v Jordánsku v podlaze neolitického obydlí.

Je mancala africká hra?

Skutečné africké ručně vyřezávané stolní hry

Mancala (také známá jako Oware) je oblíbená hra „seting“neboli hra „počítejte a chyťte“vznikl na africkém kontinentu. Hra, kterou hraje po celém světě, je zábavná a snadno se učí, ale zároveň je dostatečně náročná, aby zabavila i ty nejlepší profesionály deskových her.

Kdo objevil mancalu?

Původ a historie Mancaly

Důkazy o hrách Mancala byly nalezeny archeology v Aksumite Etiopii v Matara (nyní v Eritreji) a Yeha (v Etiopii), pocházející z období mezi 500 a 700 CE.

Je mancala indická hra?

Kánji-guti je hra mancala hraná v Orisse v Indii. Hru poprvé popsal Hem Chandra Das Gupta (1878-1933), první indický profesor geologie. Hra jejedna z nejnáročnějších her indické mancaly.

Doporučuje: