Pomocí chromatografie a hmotnostní spektrometrie?

Obsah:

Pomocí chromatografie a hmotnostní spektrometrie?
Pomocí chromatografie a hmotnostní spektrometrie?
Anonim

Plynová chromatografie–hmotnostní spektrometrie (GC-MS) je analytická metoda, která kombinuje vlastnosti plynové chromatografie a hmotnostní spektrometrie za účelem identifikace různých látek v testovacím vzorku. … Stejně jako kapalinová chromatografie – hmotnostní spektrometrie umožňuje analýzu a detekci i malých množství látky.

Jaký je rozdíl mezi hmotnostní spektrometrií a chromatografií?

Zatímco kapalinová chromatografie odděluje směsi s více složkami, hmotnostní spektrometrie poskytuje strukturní identitu jednotlivých složek s vysokou molekulární specificitou a citlivostí detekce.

Proč se hmotnostní spektrometrie používá s plynovou chromatografií?

Analýza malých a těkavých molekul

V kombinaci s detekční schopností hmotnostní spektrometrie (MS) lze GC-MS použít k separaci komplexních směsí, kvantifikovat analyty, identifikujte neznámé píky a určete stopové úrovně kontaminace.

Jak funguje chromatografická hmotnostní spektrometrie?

GC funguje na principu, že se směs při zahřátí rozdělí na jednotlivé látky. … Jak separované látky vystupují z otvoru kolony, proudí do MS. Hmotnostní spektrometrie identifikuje sloučeniny podle hmotnosti molekuly analytu.

Jaký je rozdíl mezi HPLC a LC-MS?

Na závěr, HPLC je metoda kapalinové chromatografie, zatímco LCMS je metodakombinace kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie. Obě tyto analytické techniky mají různé vlastnosti, ale lze je použít k identifikaci a kvantifikaci složení potravin, léčiv a dalších bioaktivních molekul.

Doporučuje: