Kdo je mcdonnell douglas?

Obsah:

Kdo je mcdonnell douglas?
Kdo je mcdonnell douglas?
Anonim

McDonnell Douglas Corporation, bývalá letecká společnost, která byla hlavním americkým výrobcem proudových stíhaček, komerčních letadel a vesmírných vozidel. McDonnell Douglas vznikl v roce 1967 sloučením McDonnell Aircraft Corporation, založené v roce 1939, a Douglas Aircraft Company, založené v roce 1921.

Existuje ještě McDonnell Douglas?

Společnost bude i nadále známá jako Boeing; McDonnell Douglas si zachová své jméno a bude fungovat jako hlavní divize. Dvě třetiny členů představenstva budou pocházet z Boeingu, který si ponechá své sídlo v Seattlu.

Co zabilo McDonnell Douglas?

V 90. letech nám viceprezident McDonnell-Douglas vysvětlil, že bezprostřední příčinou zániku jeho společnosti v oblasti komerčních letadel byla smlouva s Boeingem. Měl na mysli objednávku, kterou Boeing zajistil o čtyři desetiletí dříve.

Kdy se Douglas stal McDonnellem?

historie letu

Douglas byl získán společností McDonnell Aircraft Corporation v roce 1967, čímž vznikla společnost McDonnell Douglas Corporation, a McDonnell Douglas DC-10 byl vytvořen, aby se setkal s odhadovaný…

Co se stalo letadlům McDonnell Douglas?

Boeing sloučil Douglas Aircraft do divize Boeing Commercial Airplanes a po 76 letech zrušil název Douglas Aircraft. Poslední komerční letadlo postavené na Long Beach, Boeing 717 (verze třetí generace Douglas DC-9), přestalo fungovatvýroba v květnu 2006.

Doporučuje: