Jsou všechny kraniofaryngiomy benigní?

Obsah:

Jsou všechny kraniofaryngiomy benigní?
Jsou všechny kraniofaryngiomy benigní?
Anonim

Kraniofaryngiom je vzácný typ nerakovinného (benigního) nádoru mozku. Kraniofaryngiom začíná v blízkosti mozkové hypofýzy, která vylučuje hormony řídící mnoho tělesných funkcí. Jak kraniofaryngiom pomalu roste, může ovlivnit funkci hypofýzy a dalších blízkých struktur v mozku.

Je kraniofaryngiom benigní nebo maligní?

Rakovinový nádor je zhoubný, což znamená, že je obvykle rychle rostoucí a může se rozšířit do dalších částí těla. Benigní nádor znamená, že nádor obvykle roste pomaleji, ale nebude se šířit. Kraniofaryngiom je považován za benigní nádor, což znamená, že obvykle roste pomalu a je velmi nepravděpodobné, že se rozšíří.

Může být kraniofaryngiom rakovinový?

Kraniofaryngiomy jsou obvykle zčásti pevná hmota a zčásti cysta naplněná tekutinou. Jsou benigní (ne rakovina) a nešíří se do jiných částí mozku ani do jiných částí těla.

Jaké procento nádorů hypofýzy je benigních?

Benigní nádory tvoří asi 30 až 40 procent všech nádorů hypofýzy, podle American Brain Tumor Association. Nejčastěji se vyskytují u mladých žen v reprodukčním věku a mužů ve věku 40 a 50 let.

Jsou nádory hypofýzy obvykle benigní?

Většina nádorů hypofýzy není rakovinná (benigní). Nešíří se do jiných částí vašeho těla. Mohou však způsobit, že hypofýza vytvoří příliš málonebo příliš mnoho hormonů, což způsobuje problémy v těle. Nádory hypofýzy, které tvoří příliš mnoho hormonů, způsobí, že jiné žlázy produkují více hormonů.

Doporučuje: